Thursday 17th of August 2017
Επικοινωνία 2 FAQ's 2 Όροι χρήσης


news menu leftnews menu right
Μαθήματα Πρακτικής Κηπουρικής ΙΙ: Αστική Λαχανοκομία PDF Print E-mail

Το e-school by agronomist.gr συνεχίζει με το δεύτερο σεμινάριο της σειράς Πρακτική Κηπουρική, στο οποίο δίνεται έμφαση στην καλλιέργεια λαχανικών σε αστικό περιβάλλον!


Τι είναι η Αστική Λαχανοκομία;
Αστική Λαχανοκομία σημαίνει αξιοποίηση των μικρών ελεύθερων χώρων του σπιτιού με σκοπό την παραγωγή, μεταποίηση και διανομή λαχανικών στην περιοχή μας. Η αναγκαιότητα της Αστικής καλλιέργειας προκύπτει από φαινόμενα  που οδηγούν σε έλλειψη τροφίμων λόγω έκτακτων καταστάσεων όπως είναι η οικονομική κρίση και ο πόλεμος.


Γιατί να παρακολουθήσω το σεμινάριο Αστική Λαχανοκομία;
Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει, εκτός των άλλων, σε μια ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών των αγροδιατροφικών προϊόντων οφειλόμενη σε παράγοντες όπως η αύξηση της τιμής των καυσίμων, η αισχροκέρδεια και τα αυξημένα κόστη παραγωγής των παραγωγών. Σε συνδυασμό με τη δραματική πτώση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη εναλλακτικών λύσεων!


Στο πλαίσιο αυτό το agronomist.gr ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 4ωρου σεμιναρίου Αστική Λαχανοκομία, με στόχο να εκπαιδεύσει κατάλληλα τους συμμετέχοντες στην παραγωγή και διάθεση κηπευτικών προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία!


Η δομή του σεμιναρίου είναι η εξής:


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Εισαγωγικά στοιχεία
Ορισμός και Τύποι Αστικής Λαχανοκομίας. Παράγοντες επίδρασης Αστικής Λαχανοκομίας. Οφέλη και προβλήματα.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: Οικολογικοί παράγοντες και καλλιεργητικές εργασίες
Οι παράγοντες που επηρεάζουν την καλλιέργεια των λαχανικών (έδαφος, αέρας, άνθρωπος, χρόνος, φυτά). Σχεδιασμός Οικιακού-Αστικού Λαχανόκηπου. Προετοιμασία σπορείου. Σπορά και μεταφύτευση λαχανικών. Εποχή και τεχνικές. Συγκαλλιέργεια και εναλλαγή λαχανικών. Ζιζάνια και αντιμετώπιση. Πότισμα και λίπανση.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: Η καλλιέργεια των σημαντικότερων λαχανικών*
-Τα κολοκυνθοειδή: αγγούρι, καρπούζι, κολοκύθι, πεπόνι.
-Τα σολανοειδη: τομάτα, πατάτα, πιπεριά, μελιτζάνα.
-Τα σταυρανθή: κουνουπίδι, λάχανο, ραπανάκι.
-Τα σύνθετα: αγκινάρα, αντίδι, μαρούλι, ραδίκι.
-Τα βολβώδη: κρεμμύδι, σκόρδο, πράσο, σπαράγγι.
-Τα σκιαδόμορφα: καρότο, σέλινο, μαϊντανός.
-Τα ψυχανθή: κουκιά, μπιζέλι (αρακάς), φασόλι.
-Άλλα: μπάμια, παντζάρι, σπανάκι.

 

*Για κάθε φυτό θα αναλυθούν:
Τα βοτανικά χαρακτηριστικά του.
Οι κατάλληλες εδαφοκλιματικές συνθήκες.
Η εποχή σποράς/φύτευσης και συγκομιδής.
Οι σημαντικότερες ποικιλίες.
Οι σωστοί συνδυασμοί φυτών στον λαχανόκηπο.
Οι κυριότεροι εχθροί και ασθένειες.
Οι απαραίτητες μετασυλλεκτικές χρήσεις.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Δυνατότητες διάθεσης, εμπόδια και μέσα. Ολοκληρωμένο Business Plan.

 

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Δρ Ανδρέας Παπασταύρου, γεωπόνος.

 

 

Που απευθύνεται το σεμινάριο;

•    Επαγγελματίες και ερασιτέχνες κηπουρούς
•    Λάτρεις της κηπουρικής
•    Αρχάριους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο της κηπουρικής

Ποια τα οφέλη παρακολούθησης του σεμιναρίου;
•    Πιστοποιητικό παρακολούθησης.
•    Κατέβασμα όλου του εκπαιδευτικού υλικού για μελλοντική χρήση.
•    On demand παρακολούθηση των σεμιναρίων και παραδόσεων στον δικό σας ρυθμό.
•    Υψηλό επίπεδο κατάρτισης λόγω του υψηλού βαθμού αλληλεπίδρασης εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενων, ενώ αξιοποιούνται όλα τα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.
•    Τοπική ευελιξία για τους εκπαιδευόμενους, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από το χώρο τους τις διαλέξεις.


Ημερομηνίες διεξαγωγής
Άμεσα διαθέσιμο από τις 30/6/2016!

 

Κόστος συμμετοχής
50€ ανά Η/Υ για 4 ώρες διαλέξεων, συμπεριλαμβανομένων και των πρωτότυπων σημειώσεων παρουσιάσεων.

 

Αίτηση Εγγραφής

 

 

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter του e-school by agronomist.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα σεμινάρια!