Thursday 17th of August 2017
Επικοινωνία 2 FAQ's 2 Όροι χρήσης


news menu leftnews menu right
Βιολογική Παραγωγή Κρασιού PDF Print E-mail

αμπελουργία

Η παραγωγή κρασιού δεν είναι μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα μόνο στο οινοποιείο. Τα κρασιά ανώτερης ποιότητας είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών που περιλαμβάνουν την κατάλληλη επιλογή ποικιλίας αμπέλου μέχρι την τοποθέτησή τους στην κάβα. Η παραγωγή βιολογικών οίνων προϋποθέτει επιπλέον, την εφαρμογή καλλιεργητικών και άλλων χειρισμών που είναι σύμφωνοι με τους κανόνες βιολογικής γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Στο μάθημα «Βιολογική Παραγωγή Κρασιού» διάρκειας 12 ωρών θα αναπτυχθούν διεξοδικά τα εξής αντικείμενα:

Α. Εισαγωγικά στοιχεία (1 ώρα)

  • Περιγραφή της αμπέλου και βοτανική ταξινόμηση.
  • Στάδια ανάπτυξης και σημασία τους.

Β. Φυσιολογία του πρέμνου (2 ώρες)

  • Παράγοντες που επιδρούν στην ανάπτυξη της αμπέλου
  • Άνθηση, επικονίαση και γονιμοποίηση.
  • Ανάπτυξη και ωρίμανση των σταφυλιών
  • Γεύση, άρωμα, χρώμα και άλλα χαρακτηριστικά του γλεύκους


Γ. Εχθροί και παθογόνα των φυτών της αμπέλου (3 ώρες)

  • Τα κυριότερα παθολογικά προβλήματα της αμπέλου
  • Τα αγριόχορτα (ζιζάνια) του αμπελώνα
  • Προληπτικά μέτρα
  • Μέθοδοι αντιμετώπισης με βιολογικά σκευάσματα.


Δ. Καλλιεργητικές εργασίες στον αμπελώνα (3 ώρες)

  • Κατεργασία εδάφους
  • Χειμερινό κλάδεμα (διαμόρφωση και καρποφορία)
  • Θερινά κλαδέματα (βλαστολογήματα, κορυφολογήματα, αραίωμα, χαραγή)
  • Βιολογική λίπανση αμπέλου
  • Συγκομιδή


Ε. Οινοποίηση/Λευκή και Ερυθρά-Ροζέ (2 ώρες)

  • Χειρισμοί μετά τη συγκομιδή (θραύση, διαχωρισμός, ζύμωση, κ.ά.)
  • Παλαίωση στο βαρέλι και το μπουκάλι
  • Περιβάλλον και οργάνωση κάβας


ΣΤ. Νομοθετικό πλαίσιο Ε.Ε. αμπελοοινικού τομέα. Επιτρεπόμενες οινοποιήσιμες ποικιλίες ανά περιοχή (1 ώρα)

 

Δείτε τη δομή του σεμιναρίου στη νέα μας ιστοσελίδα: Βιολογική Παραγωγή Κρασιού

 

Εισηγητής: Δρ Ανδρέας Παπασταύρου, γεωπόνος

 

Που απευθύνεται το σεμινάριο;

  • Σε επαγγελματίες αμπελοκαλλιεργητές που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους
  • Σε ερασιτέχνες αμπελουργούς που παράγουν μικρές ποσότητες κρασιού
  • Σε οινοποιούς και εμπόρους κρασιών οι οποίοι αναζητούν άριστη ποιότητα προϊόντος
  • Σε αρχάριους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα


Ποια μέσα διδασκαλίας θα χρησιμοποιηθούν;
Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν μέσα από την εκπαιδευτική πλατφόρμα του e-school by agronomist.gr. Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τον εκπαιδευτή, τις ηλεκτρονικές διαφάνειες παρουσίασης και οπτικοακουστικό υλικό.

Ποια τα οφέλη παρακολούθησης του σεμιναρίου;

  • Πιστοποιητικό παρακολούθησης.
  • Κατέβασμα όλου του εκπαιδευτικού υλικού για μελλοντική χρήση.
  • On demand παρακολούθηση των διαλέξεων.
  • Υψηλό επίπεδο κατάρτισης λόγω του υψηλού βαθμού αλληλεπίδρασης εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενων, ενώ αξιοποιούνται όλα τα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.
  • Τοπική ευελιξία για τους εκπαιδευόμενους, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από το χώρο τους τις διαλέξεις.

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής

Άμεσα σε βιντεοσκόπηση

 

Κόστος συμμετοχής

50€ για 12 ώρες διαλέξεων + 415 σελίδες σημειώσεις παρουσιάσεων.

 

Υποβολή Αίτησης (για πληρωμή μέσω web banking ή τραπεζικής κατάθεσης)

 

Πληρωμή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Επικοινωνήστε μαζί μας...

 
Ποιο μάθημα θα είχε ενδιαφέρον για εσάς να το παρακολουθήσετε;
 

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter του e-school by agronomist.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα σεμινάρια!