Επιχειρηματική Ελαιοκαλλιέργεια PDF Print E-mail

Η καλλιέργεια της ελιάς αποτελεί για τον καλλιεργητή ένα σημαντικό στοιχείο γνώσης ώστε να επιτύχει καλή απόδοση και ποιότητα προϊόντος. Η ορθολογική διαχείριση του ελαιώνα συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι για την επιτυχημένη επαγγελματική αξιοποίηση των ελαιόδενδρων.

Ύστερα από την εντυπωσιακή αποδοχή του σεμιναρίου Ελαιοκομία: από τον ελαιώνα στις αγορές του κόσμου, το e-school by agronomist.gr ανακοινώνει τη διοργάνωση ενός νέου, καινοτόμου μαθήματος με θέμα: Επιχειρηματική Διαχείριση Ελαιώνα, διάρκειας 24 ωρών.

Η Επιχειρηματική Διαχείριση Ελαιώνα μεταφέρει τη γνώση του ελαιοπαραγωγού ένα βήμα παραπέρα από την καλλιέργεια και μεταποίηση της ελιάς. Θέτει τους κανόνες οργάνωσης της παραγωγής αρχίζοντας από το σχεδιασμό της εγκατάστασης και καταλήγοντας στην τελική διάθεση των ελαιοκομικών προϊόντων.

 

Δομή μαθήματος

Α. Γενικό Μέρος

1. Εισαγωγικές έννοιες (περιγραφή και φυσιολογία δένδρου, οικολογικές και εδαφικές απαιτήσεις, καλλιεργούμενες ελληνικές και ξένες ποικιλίες, τρόποι πολλαπλασιασμού).

2. Η καλλιέργεια (συστήματα φύτευσης και καλλιέργειας ελαιώνα, προετοιμασία και διαχείριση εδάφους, άρδευση και λίπανση, τύποι κλαδέματος, διαχείριση ζιζανίων, αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών, μέθοδοι συλλογής).

3. Ελιά και ελαιόλαδο (επεξεργασία, μεταποίηση, παραγωγή επιτραπέζιων ελιών, παραγωγή ελαιολάδου, ποιοτικά χαρακτηριστικά, σήμανση συσκευασίας ελαιοκομικών προϊόντων, τυποποίηση και συσκευασία).

 

Β. Ειδικό μέρος

4. Συστήματα πιστοποίησης ελαιοπαραγωγής (AGRO 2-ολοκληρωμένη διαχείριση, βιολογική καλλιέργεια, αποτύπωμα νερού και διοξειδίου του άνθρακα).

5. Κώδικες Ορθής Ελαιοκομικής Πρακτικής (οργάνωση παραγωγών, συλλογή δεδομένων και τράπεζα πληροφοριών, επιβλέποντες και εφαρμοστές, κρίσιμα σημεία αξιολόγησης, δυναμικό παραγωγής, περιβαλλοντική ευαισθησία, οριοθέτηση και επίτευξη στόχων, παρατηρήσεις και αξιοποίηση).

6. Κάθετη διαχείριση και διοίκηση ελαιοκομικής εκμετάλλευσης (marketing plan, Δελτίο Επίδοσης Παραγωγού, κοστολόγηση παραγωγής ανά στρέμμα και ανά δένδρο, περιπτώσεις μελέτης)

7. Μέθοδοι προώθησης ελαιοκομικών προϊόντων (συνεταιρισμοί και ομάδες παραγωγών, παραδοσιακό ελαιοτριβείο και αγροτουρισμός, διαδικτυακές πωλήσεις, συμμετοχή σε εκθέσεις, ελαιόλαδο υψηλής προστιθέμενης αξίας).

 

Δείτε τη δομή του σεμιναρίου στη νέα μας ιστοσελίδα: Επιχειρηματική Ελαιοκαλλιέργεια

 

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Δρ Ανδρέας Παπασταύρου, γεωπόνος, ενώ θα μιλήσει ως προσκεκλημένος εισηγητής στο δεύτερος μέρος του μαθήματος ο κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος, διευθυντής της εταιρείας Ρόδαξ Άγρο.

Στα θέματα ποιότητας και εμπορίας θα παρέμβει η κ. Μελίνα Ιορδανίδου, γεωπόνος.

 

Που απευθύνεται

 • Σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ελαιοπαραγωγούς
 • Σε συμβούλους γεωτεχνικούς
 • Σε μεταποιητές και εμπόρους ελαιοκομικών προϊόντων
 • Σε υποψήφιους ελαιοκαλλιεργητές

 

Οφέλη παρακολούθησης

 • Πιστοποιητικό παρακολούθησης
 • Δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων σε βιντεοσκόπηση, οποιαδήποτε άλλη ημέρα και ώρα με απεριόριστη διάρκεια.
 • Κατέβασμα του εκπαιδευτικού υλικού σε portable μορφή (pdf).
 • Πλήρης επιστημονική και τεχνική υποστήριξη μετά το πέρας του σεμιναρίου.
 • Κατανόηση των σύγχρονων συστημάτων διαχείρισης στην ελαιοκαλλιέργεια.
 • Απόκτηση πλήρους οδηγού για την παραγωγή ελαιοκομικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.
 • Εκμάθηση πρακτικών εργαλείων παρακολούθησης του ελαιώνα.
 • Περιορισμός του κόστους παραγωγής ελαιολάδου ανάλογα το δυναμικό παραγωγής του ελαιώνα.

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής

Το σεμινάριο προσφέρεται σε βιντεοσκόπηση (on demand).

 

Κόστος σεμιναρίου

70€ ανά Η/Υ για 24 ώρες διαλέξεων + σημειώσεις διαλέξεων.

 

Υποβολή Αίτησης (για πληρωμή μέσω web banking ή τραπεζικής κατάθεσης)

 

Online πληρωμή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα

Επικοινωνήστε μαζί μας...

 
 

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter του e-school by agronomist.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα σεμινάρια!