Monday 18th of December 2017
Επικοινωνία 2 FAQ's 2 Όροι χρήσης


news menu leftnews menu right
Σεμινάριο Ποιότητας Ελαιολάδου PDF Print E-mail

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε ή λέμε ότι η Ελλάδα παράγει ποιοτικό ελαιόλαδο. Τα στοιχεία δείχνουν όμως ότι παρά το μεγάλο όγκο παραγωγής σε ελαιόλαδο και την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα του ελληνικού ελαιολάδου, η αγορά δεν το έχει τοποθετήσει στις υψηλές θέσεις των προτιμήσεων της. Μία από τις αιτίες της αποτυχίας διείσδυσης στις ξένες αγορές είναι η αδυναμία να καθοριστεί η έννοια της ποιότητας, ώστε να γίνει και η κατάλληλη προώθηση. Το ελληνικό ελαιόλαδο που ακολουθεί τις ορθές πρακτικές από τα πρώτα στάδια της συγκομιδής της ελιάς καθώς και κατά την παραγωγική διαδικασία έχει λάβει πολλές διεθνείς διακρίσεις και κατέχει μια από της πρώτες θέσεις σε ποιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το agronomist.gr υλοποιεί ένα online σεμινάριο, μέσα από την εκπαιδευτική του πλατφόρμα, με αντικείμενο «Ποιότητα Ελαιολάδου» 3 διαλέξεων 2ωρης διάρκειας. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση των εννοιών της  ποιότητας και των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου, η εξοικείωση με βασικές μεθόδους ελέγχου ποιότητας και ιδιαίτερα με τις οργανοληπτικές δοκιμές και  η κατανόηση της επίδρασης της συσκευασίας στον καταναλωτή-πελάτη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των διαλέξεων διαμορφώνεται ως εξής :

1η Διάλεξη
Γενικά στοιχεία ποιότητας ελαιολάδου
Σύσταση του ελαιολάδου & ποιότητα
Διατροφική αξία του ελαιολάδου & ποιότητα
Κατηγορίες & Τύποι ελαιολάδου
Κριτήρια ποιότητας ελαιολάδου
Ποιοτικός έλεγχος ελαιολάδου & έλεγχος νοθείας


2η Διάλεξη
Οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου & ποιότητα
Οργανοληπτική ανάλυση ελαιολάδου
Θετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Αρνητικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Παράγοντες που επιδρούν στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (ανάλυση των κυριοτέρων ελληνικών και ξένων ποικιλιών ελιάς και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους)

3η Διάλεξη
Συσκευασία και ποιότητα ελαιολάδου
Παράγοντες που επιδρούν  στη συσκευασία του ελαιολάδου
Χαρακτηριστικά συσκευασίας & στοιχεία ετικέτας
Πρωτοτυπία συσκευασίας & προσέλκυση καταναλωτή

Εισηγήτρια : Ιορδανίδου Μελίνα, Γεωπόνος-Τεχνολόγος Τροφίμων D.E.S. Msc

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής

Άμεσα σε βιντεοσκόπηση

 

Πού απευθύνεται :
•    Σε ελαιοπαραγωγούς και επαγγελματίες ελαιουργικών εταιρειών
•    Σε υποψήφιους επαγγελματίες ελαιοπαραγωγούς
•    Σε μεταποιητές και εμπόρους ελαιολάδου
•    Σε γεωτεχνικούς που θέλουν να εμπλουτίσουν τις επιστημονικές τους γνώσεις

Οφέλη παρακολούθησης
•    Πιστοποιητικό παρακολούθησης
•    Δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων σε βιντεοσκόπηση, οποιαδήποτε άλλη ημέρα και ώρα με απεριόριστη διάρκεια πρόσβασης.

 

Κόστος συμμετοχής
50€ ανά Η/Υ για 6 ώρες διαλέξεων + σημειώσεις παρουσιάσεων.

 

Υποβολή Αίτησης (για πληρωμή μέσω web banking ή τραπεζική κατάθεση)

 

Online πληρωμή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα

Επικοινωνήστε μαζί μας...

 

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter του e-school by agronomist.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα σεμινάρια!