Thursday 17th of August 2017
Επικοινωνία 2 FAQ's 2 Όροι χρήσης


news menu leftnews menu right
Προφίλ PDF Print E-mail

Ανδρέας Παπασταύρου

Διδάκτορας Γεωπονικών Επιστημών με βασική ειδίκευση στην Ανθοκομία-Αρχιτεκτονική Τοπίου και μεταπτυχιακές σπουδές στα Φυτά Μεγάλης Καλλιέργειας.

Κατά την 20ετή ενασχόλησή του με τον αγροτικό τομέα έχει εργαστεί σε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων που άπτονται των σπουδών του, ενώ διαθέτει σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία υλοποιώντας προγράμματα κατάρτισης ενηλίκων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, του πανεπιστημιακού χώρου και του agronomist.gr.

Παράλληλα αποτέλεσε σύμβουλο επιχειρήσεων και ιδιωτών για την εκπόνηση μελετών ειδικής φύσεως, όπως κηποτεχνικά έργα μεγάλης και μικρής κλίμακας, συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς, έρευνα αγοράς ελαιολάδου στο εξωτερικό και διατήρηση γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Διετέλεσε σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και υπάλληλος στη Διεύθυνση Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας.

Επίσης έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά και άλλα προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. δημοσιεύοντας έξι ερευνητικές εργασίες. Το 2008 βραβεύτηκε με το βραβείο Εμμανουήλ Μπενάκη της Ακαδημίας Αθηνών για τη μονογραφία “Evaluating yield responses to water stress and drought resistance mechanisms of 20 local bread and durum wheat landraces”.

Αυτή την περίοδο, παράλληλα με το ηλεκτρονικό σχολείο, εργάζεται ως ανεξάρτητος σύμβουλος γεωργικών και εμπορικών επιχειρήσεων.

Είναι ο βασικός εισηγητής των μαθημάτων του e-school by agronomist.gr.Μελίνα Ιορδανίδου

Γεωπόνος, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων με Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Γαλλία (Université Paris VI) και στο Τμήμα Βιολογίας (Α.Π.Θ.) στους τομείς των Φυσικών Επιστημών και της Βιοτεχνολογίας. Έχει πραγματοποιήσει Μετεκπαιδεύσεις σε Ερευνητικά κέντρα της Nestlé σε Ελβετία και Γαλλία με ερευνητικό αντικείμενο τις σοκολάτες και τα γιαούρτια της εταιρείας αυτής. Έχει εργαστεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων) σε θέματα Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων. Έχει πραγματοποιήσει Επικουρικό έργο στο Τμήμα Βιολογίας (Α.Π.Θ.) και ειδικότερα στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας. Έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων Προτύπων Συστημάτων ISO και Περιβαλλοντικών Συστημάτων καθώς επίσης και  σε Τμήματα Ποιοτικού Ελέγχου Βιομηχανιών Τροφίμων.

Εργάζεται επί πολλά έτη ως Εκπαιδευτικός σε Επαγγελματική Σχολή  (ΕΠΑΣ και ΙΕΚ) Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής του Ο.Α.Ε.Δ.  στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης με διδακτικό αντικείμενο τη Σύσταση την Ποιότητα και την Υγιεινή των Προϊόντων Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής. Έχει συμμετοχή ως εισηγήτρια σε Πανελλήνια Συνέδρια με αντικείμενο την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαιδευτική Διαδικασία. Είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια του ΕΦΕΤ . Έχει Πιστοποιημένη εξειδίκευση Ελαιόλαδου & των Προτύπων Συστημάτων ISO  & BRC.Μαρίνα Μπαστουνοπούλου

Διδάκτορας Γεωπονικών Επιστημών με ειδίκευση στην Εδαφολογία-Γεωργική Χημεία και μεταπτυχιακές σπουδές στην Αξιοποίηση Εδαφικών Πόρων για Αειφόρο Γεωργία. Την τελευταία εξαετία διετέλεσε μέλος της ομάδας του Ερευνητικού Προγράμματος «Μεθοδολογία αποκατάστασης πυρόπληκτων Μεσογειακών Δασών-Ασφάλεια και Αποδοτικότητα 4 παρεμβάσεων στη Natura 2000 της Ρόδου» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών  καθώς και του  Προγράμματος Ενίσχυσης Ερευνητικού Δυναμικού με αντικείμενο «Εδαφολογικές αναλύσεις και προσδιορισμός των μορφών του εδαφικού φωσφόρου σε δασικά και γεωργικά εδάφη της Ελλάδας».

Κατά την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής της, συμμετείχε στη διδασκαλία διαλέξεων σχετικά με την Εδαφολογία-Λιπασματολογία.

Είναι κάτοχος άδειας καταπολέμησης εντόμων και μυοκτονίας εγκεκριμένη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Έχει εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό ρόλο στην ομάδα του agronomist.gr.Γιώργος Μιχαλόπουλος

Ο Γιώργος Μιχαλόπουλος είναι γεωπόνος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Η μακρά επαγγελματική του πορεία περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την κατάρτιση αγροτών και γεωτεχνικών σε θέματα πιστοποίησης και διαχείρισης ποιότητας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα στη θεματολογία των προγραμμάτων κατάρτισης που αναπτύσσει δίνεται σε θέματα ασφάλειας προστασίας περιβάλλοντος και ποιότητας, με σκοπό τη μείωση του κόστους παραγωγής, την παραγωγή προϊόντων χωρίς κατάλοιπα γεωργικών φαρμάκων, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις διείσδυσης των προϊόντων στις απαιτητικές διεθνείς αγορές.

Κατά τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του έχει εργαστεί ως τεχνικός διευθυντής πολυεθνικής εταιρείας φυτοφαρμάκων, ενώ από το 2000 υπηρετεί τον αγροτικό χώρο μέσω της εταιρείας του Ρόδαξ Άγρο η οποία εστιάζει τις δραστηριότητές της στην ανάπτυξη και εφαρμογή προτύπων στον πρωτογενή τομέα, όπως ISO 9000/2000, ISO 14001, AGRO 2-1 / AGRO 2-2, BRC και EUREPGAP. Παράλληλα ο κ. Μιχαλόπουλος είναι ο επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για Φορείς Πιστοποίησης Προϊόντων και Συστημάτων Διαχείρισης στην Ελλάδα, Κύπρο Ρουμανία και Αλβανία.

Πρόσφατα, για λογαριασμό ομάδων παραγωγών, συνέταξε τις μελέτες Ανάλυσης Κύκλου Ζωής για το ελαιόλαδο και το ακτινίδιο, καθώς και την Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (Environmental Product Declaration - EPD) για αυτά τα δύο γεωργικά προϊόντα. Επίσης, για λογαριασμό του Διεθνούς Συστήματος EPD, ήταν ο εισηγητής για τα πρωτόκολα (Product Category Rules - PCRs) που απαιτούνται για την σύνταξη των σχετικών μελετών και περιβαλλοντικών δηλώσεων για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τις βρώσιμες ελιές, και τα φρούτα / ακρόδρυα.

Η συμβολή του έχει γίνει γνωστή μέσα από τη συγγραφή και δημοσιοποίηση των έργων του σε επιστημονικά περιοδικά, αλλά και στον τύπο, καταγράφοντας πάνω από 50 δημοσιεύσεις.

 

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter του e-school by agronomist.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα σεμινάρια!